Aktiivihiili – tuo aikansa ihmeaine

Aktiivihiili on ollut pinnalla jo hyvän tovin. Kaikki on varmasti nähneet kuvia ja viedoita somessa mustasta jauheesta, jolla saadaa valkaistua hampaita luonnollisesti. Itsekin menin tähän mukaan kun silmiini sattui Ruohonjuuren tarjous Black & White valkaisujauheesta. Pakkohan sitä on nyt testata kun kaikki muutkin on turpa mustana. 😀

Itse käytän tuotetta lähinnä iltaisin, koska väri tuppaa jäämään ikeniini kiinni vaikka kuinka hyvin huuhtelisin. Päivällä mustat ikenet – not cute! Jos illalla mustaa sattuu jäämään, loput siitä lähtee viimeistään aamulla kun harjaa normaalisti hampaat. En tietenkään tajunnut ottaa mitään ennen ja jälkeen kuvia, ei mulla nyt ihan niin hyvin aina leikkaa.. Olen kuitenkin huomannut pientä eroa, lähinnä vuosien kahvin juonti ja satunnainen viihdepolttaminen (en oo tainnu puhua tosta aiemmin, mutta eipä se mikää salaisuus ole) on jättäneet jälkensä mun leegoihin. Nyt kun tosiaan lopetin päivittäisen kahvin juonnin niin tummentumat on senkin puolesta vähentyneet.

Kovasti viime aikoina on tosin kritisoitu, kuluttaako hiilellä harjaaminen hampaista kiillettä. Yritin tutkia asiaa ja keskustelua on käyty niin puolesta kuin vastaan. Osa hammaslääkäreistä tuntuu olevan sitä mieltä, ettei hiiltä tulisi käyttää hampaiden valkaisuun. Osa taas sanoo, että jos mitään ongelmia ei tule kiilteen tai muun kanssa niin sitä voi ihan turvallisesti käyttää. Kiillettä eniten kuitenkin kuluttaa jatkuva harjaaminen ja hankaaminen, joten senkin puolesta olen itse jättänyt jauheen käytön pelkästään iltarutiiniin. Lisäksi kuulin vinkin, että jauheella voi ensin harjata tummimpia kohtia ja sen jälkeen jättää jauheen vaikuttamaan pariksi minuutiksi hampaiden pintaan. Itse pesen siinä välissä kasvot jonka jälkeen vasta huuhtelen itse hiilen pois.

Itse käytän tosiaan Black & White hampaidenvalkaisujauhetta. Verrattuna Warpaintiin niin hinnassa on sellainen 20€ eroa (Warpaint on 37€ – jaiks!), joten opiskelijan budjetille se tuntuu. House of Organicilla on myös Natural White aktiivihiiljauhe, joka on samaa hintaluokkaa Black & White jauheen kanssa eli noin 15€. Tosiaan sisältöhän on kaikissa lähes sama. Pääosin aktiivihiili saadaan kookospähkinän kuoresta. Ainoastaan Warpaintiin on lisätty bentoniittisavea, luomulaatuisia appelsiininkuorta, piparminttua ja sitruunamyrttiä. Toisaalta siis ymmärrän miksi Warpaintin hinta on korkeampi sen laadukkaiden ainesosien takia, mutta on se toisaalta myös erittäin hyvin brändätty tuote, mikä varmasti osittain näkyy hinnassa.

Herkullista!

Eikä pelkästään riitä, että aktiivihiiltä käytetään ulkoisesti – nyt sitä voi syödäkin! Ruohonjuureen on tullut uutuutena syötävä aktiivihiili! Se on 100% poltettua bambua. Eniten itseäni on kuitenkin kiehtonut kun Madara ja Mossa julkaisivat uusia aktiivihiilituotteita kasvojen hoitoon. Ostin nyt testiin Mossan aktiivihiili kuorinnan, joka on tarkoitettu erityisesti epäpuhtaalle ja akneiholle. Se sisältää hiilen lisäksi mustaherukkaa ja kuorivina rakeina risiiniöljystä valmistettuja hiukkasia. Kokeilin sitä ekaa kertaa tässä kipeänä ollessani kun iho tuntui monen päivän kooman jälkeen todella samealta ja tukkoiselta. Seuraavana päivänä iho oli huomattavasti tasaisempi ja heleämpi. Sopii siis ihan sekaiholle tuomaan välillä fresh uppia!

The colour of my soul.

Seuraavana ostoslistallani on ehdottomasti Madaran aktiivihiili- ja mutanaamio! Se vaikuttaa myös hyvin houkuttavalta tuotteelta imemään elämän ulos ihohuokosistani. 😀


Warpaint

Black & White Luonnollinen Hampaidenvalkaisija

Natural White Luonnollinen Hampaidenvalkaisija

Mossa kuorinta

Madara aktiivihiili- ja mutanaamio

https://seura.fi/hyvinvointi/terveys/aktiivihiili-valkaiseee-hampaat-mutta-kuluttaako-se-hammaskiilletta/

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required