Kaunistava kuivaharjaus

Olen aina ollut hieman laiskahko huolehtimaan vartalon ihonhoidosta vaikka onhan se ihan yhtä tärkeää kuin naaman rasvaaminen, kuoriminen, öljyäminen, puhdistaminen.. Hyvällä tuurilla muistan silloin tällöin suihkun jälkeen rasvata tai öljytä koko kropan jos sitäkään. Päätin nyt syksyllä aloittaa uuden kauneusrutiinin, jolla saisi hieman uutta insipaariota ihonhoitoon.

Ihana syksy

Satsasin kesällä kuivaharjaukseen tarkoitettuun riffikintaaseen ja olen harjaillut koko vartaloa aina ennen suihkua. Aloitan harjaamisen jaloista ja etenen ylöspäin pyörivillä liikkeillä päättäen käsiin ja hartioihin. Koko vartalon harjaaminen vie aikaa ehkä noin kymmenen minuuttia ja pidän “uuden ihon” tunteesta! Pieni hemmoitteluhetki jokaiseen pesuhetkeen. Tämän jälkeen pyrin öljyämään tai rasvaamaan ihon kauttaaltaan. Tää syksy on mulle nyt uusien rutiinien opettelua. 😀

Kuivaharjauksella on niin mielettömästi postiviivisia vaikutuksia ihoon, että suosittelisin sitä kyllä kaikille! Jos on oikein ahkera niin sitä saa tehdä päivittäin, sehän vain tehostaa vaikutuksia. Itse ainakin olen huomannut harjaillessani noin 3-4x viikossa, että iho tuntuu sileämmältä ja vastaanottavaisemmalta voiteille ja öljyille. Harjaus myös poistaa ihon pinnasta hilseilevää kuollutta ihosolukkoa ja parantaa ihon verenkiertoa. Verenkierron parantuminen vaikuttaa myös ehkäisevästi ja vähentävästi selluliitin muodostumiseen. Lisäksi kuivaharjaus laittaa kehon kuona-aineet liikkeelle ja saa ihon kirkastumaan.

Avokadoöljyä, Santen vartalovoidetta ja EkoPharman käsivoidetta – iho kiittää!

Harjoja on olemassa ihan perinteisen harjan muodossa ja sitten löytyy erilaisia kintaita ja hanskoja. Jotkut käyttävät kuulemma ihan perunoiden pesemiseen tarkoitettuja todella karkeita hansikkaita, mutta ihan verille ei kuitenkaan ole tarkoitus ihoa saada. 😀 Jos se olisikin niin helppoa, että ihoa voisi uudistaa hankaamalla yhden kerroksen pois ja uusi tulisi tilalle. Valitettavasti se ei vaan mene niin. Iho on kuitenkin meidän tärkein suojamme ja siitä tulisi pitää huolta. Minä ymmärsin sen vasta nyt opintojeni myötä ja tästä lähtien yritän kohdella ihoani paremmin ja antaa sille tarvitsemaansa kosteutta ja hoitoa. On kuitenkin niin tärkeää voida tuntea olonsa kotoisaksi omissa nahoissaan – sisäisesti ja ulkoisesti. 😉

Toivottavasti joku muukin hurahtaa harjaukseen! 🙂


Lähteet: http://kuivaharjaus.fi/kuivaharjauksen-vaikutukset/

Riffikinnas https://www.hoitolatukku.fi/riffi-kinnas.html

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required