Spectrum Collections – siveltimet testissä

Moneen kertaan olen katsonut siveltimiäni ja miettinyt, että ehkä pieni uudistus olisi jossain vaiheessa paikallaan. Pääosin olen käyttänyt Ecotoolsin ja Cailap by Mariela Sarkima siveltimiä. Molemmat todettu erittäin laadukkaiksi. Sain myös joskus aikoinaan lahjana Naturel sivellinsetin, mutta mielestäni se ei laadullisesti yltänyt läheskään Ecotoolsin tasolle. Erityisesti meikkivoidesivellin tuntui liian pehmeältä karvaltaan ja jätti meikkivoiteen hieman raidalliseksi ihon pinnalle. Siirsinkin osan Naturel siveltimistä lähinnä kasvonaamion levittämistä varten.

Näiden lisäksi joukosta löytyy yksittäisiä siveltimiä sieltä täältä, yksi häivytyssiveltimeni on ostettu Hollannin kauneusliikkeestä. Halloweenin alla ostin Pirkan sadepisara meikkisienen lähinnä kasvomaalien tekoon ja se jäikin omaan käyttöön meikkivoidetta varten.

Nyt sain joulu- ja syntymäpäivälahjaksi poikaystävältäni Spectrum Collectionsin kolmenkymmenen siveltimen setin! Siis kolmekymmentä sivellintä meikkaamiseen, eipähän hetkeen tarvitse miettiä sutien ostoa. Nyt olen parisen viikkoa ehtinyt testailemaan kaunokaisiani ja saamaan hieman tuntumaa niiden käyttöön.

Spectrumin siveltimet ovat ulkonäöllisesti hyvin kauniita. Ainakin omaa silmääni miellyttäviä. Heidän nettisivuiltaan löytyy useampia settejä ja niitä on mahdollisuus ostaa myös yksilöinä. Siveltimet ovat myös vegaanisia ja niiden teossa ei ole vahingoitettu yksisarvisia, vaikka omani näyttävät kuin karva olisi tehty niiden harjaksesta. 😀

Koska setissäni on siveltimiä kolmekymmentä ja osan käyttötarkoitus on itsellenikin edelleen hieman epäselvä, on heidän sivuilleen selkeästi koottu jokaisen koodin tarkoitus. Omani jaetaan kolmeen ryhmään A, B ja C.


A = Application

A01 – Large Domed Powder
A02 – Angled Foundation
A03 – Oval Foundation
A04 – Tapered Finishing Brush
A05 – Precision Blush

A06 – Large Fluffy Shader
A07 – Colour Applicator
A08 – Medium Fluffy Shader
A09 – Angled Eyeliner
A10 – Small Fan

A11 – Spooly
A12 – Fluffy Pencil
A13 – Short Smudge
A14 – Brow Definer

A15 – Lip Liner
A16 – Precision Crease
A17 – Angled Brow
A18 – Oval Concealer
A19 – Fine Detailer

Etenkin puuterisivellin on ollut kovassa käytössä ja tuntunut tekevän tehtävänsä loistavasti. Lisäksi pidän siitä kuinka varret ovat isommissa siveltimissä paksumpia ja pienemmissä ohuempia ja pidempiä. Esimerkikisi juurikin puuteria yleensä työstetään isommalla alueella, joten koin eduksi tukevamman varren. Vastaavasti häivytystä tai rajauksia tehdessä tarvitaan tarkkuutta, jolloin kapeammalla ja pidemmällä varrella on helpompi koordinoida käden pieniä liikkeitä.

Osa sivelimistä ovat vielä suhteellisen koskemattomia, osasta näkee, että kokeiltu on.. Tykkään kuitenkin hieman soveltaa niiden käyttötarkoituksia, riippuen mitä on tekemässä. Esimerkiksi pienempi huiskusivellin (A10) on ollut hyvä aurinkopuuterin levittämiseen varjostuksia tehdessäni. Samalla nyt huomasin, että olen vahingossa käyttänyt huulipunasivellintä luomivärin levittämiseen silmän sisänurkkaan, oh well.. Ovat muuten hyvin samannäköisiä. 😀


B = Blending

B01 – Flat Top Buffer
B02 – Domed Buffer
B03 – Baby Buffer
B04 – Small Angled Shader
B06 – Tall Tapered Blender

B01 on ollut itselläni käytössä meikkivoiteen leivtyksessä ja pidän sen tasaisesta päästä, sillä on helppo tehdä pyörivää liikettä ja meikkivoide levittyy varmasti kaikkialle.


C = Contouring

C01 – Large Fan
C02 – Flat Top Contour
C03 – Tulip Powder
C04 – Angled Powder
C05 – Small Domed Contour
C06 – Tulip Eye Contour

Olen viikon käyttänyt C02 sivellintä peitevoideen levitykseen silmien alueelle ja jälleen kerran sen tasainen pää viehättää itseäni, jostain syystä koen tämän mallisen siveltimen helpoimmaksi voidemaisten tuotteiden levitykseen. Pienemmillä siveltimillä kuten C05 ja C06 on helppoa varjostaa nenän sivuja eli luoda illuusiota kapeammasta nenästä.


Mutta kuten jo sanoin, en tahdo liian tarkkaan tuijottaa jokaisen siveltimen käyttötarkoitusta, mielestäni aina voi olla luova ja käyttää niitä siihen mikä itsestä hyvältä tuntuu. Ohjeistukset ovat silti hyvät, jos on vähemmän tuttua sivellinten käyttö. Etenkin jos on tottunut käyttämään yhtä sivellintä kaikkeen tai pelkästään sormia, joissa ei ole minun mielestäni myöskään mitään vikaa. Kukin tyylillään, itse olen sen verran kiinnostunut kaikesta kauneudenhoitoon liittyvästä, että mielelläni käytän erilaisia välineitä.

Kokonaisuudessaan, Spectrum Collectionin siveltimet mielestäni ovat laadukkaita ja hyvin tehtyjä. Uskon siis saavan rahoilleen vastinetta, sen verran monta osaa tässäkin paketissa on. Eikä vielä ainoastakaan siveltimestä ole irronnut yksittäisiä karvoja, joita ensimmäisellä kerralla saattaa joidenkin sivellinten kohdalla liimautua meikkivoiteeseen. Itselläni on myös noussut kiinnostus kokeilla enemmän oman meikkini kanssa nyt kun sudit ovat kohdallaan. 😀

Comments

 • Maaritti on

  Heippa! Osaatko yhtään sanoa mistä siveltimiä saisi ostettu ? 🙂

  reply

  • mm

   Mari on

   Hei!

   Spectrumin omilta nettisivuilta saa tilattua: https://www.spectrumcollections.com/collections/brush-sets
   Tosin tällä hetkellä näyttää pahasti, että osa seteistä on loppuunmyytyjä. 🙁 Luulen, että syynä voi olla joulu ja sen jälkeiset alennusmyynnit, kannattaa seurailla tuleeko täydennystä! Oma settini maksoi noin 140€, mutta voin alle kuukauden testauksella sanoa, että parempia – ja kauniimpia – siveltimiä saa etsiä. 🙂

   – Mari

   reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required