Vuoden 2016 parhaat hetket

Jälleen yksi vuosi on taputeltu ja ajattelin, että olisi hauskaa katsoa taaksepäin ja muistella vuoden parhaita hetkiä. Tiedän olevani hieman myöhässä tämän postaukseni kanssa, tarkoitukseni oli saada tämä ulos jo ennen vuodenvaihetta. Tällä hetkellä kirjoitan tätä tekstiä lumisesta ja jäisestä Helsingistä, joten hyvin suuria muutoksia on jo tapahtunut (ja kiire, kiire, kiire – jälleen tekosyyni).

Haluan kuitenkin vielä lyhykäisyydessään kerrata tapahtumia, jotka toimivat muutoksen käynnistäjänä tai muuten opetuksena itselleni tulevaisuuteen. Ottamalla mukaan vuodesta 2016 pääsääntöisesti parhaat muistot ja jättämällä taakse ne ikävät asiat voi tämän vuoden aloittaa paljon positiivisemmalla fiiliksellä.


Talvi

Viime talvesta jäi itselleni muistot lumisesta tammikuusta, useista koiralenkeistä Joonaksen kanssa ja lumisodista. Kerran taisimme ehtiä luistelemaankin. Vapaa-aika oli todella nautinnollista uudessa parisuhteessa tehden asioita ensimmäistä kertaa. Sisimmässäni alkoi kuitenkin jo paistaa levottomuutta ja jatkuvaa turhautumista opintojen suhteen ja tunne, etteivät asiat etene nykyisissä olosuhteissa omien toivomusten mukaisesti. Aivan kuin langat eivät olisi enää omissa käsissä. Salaa mielessäni mietin, että entä jos.. Uskaltaisi lopettaa tekemästä itsensä vastaisesti ja kuuntelisi sydäntään. Silloin ajatus pois hyppäämisestä tuntui vain hirvittävältä.

Asuin vielä alkuvuoden omassa yksiössäni, jota rakastin kovin paljon. Erityisesti vasta uusitut ikkunat ja parvekkeen ovi toivat valkoisuudellaan lisää valoa pieneen kotiini. Vaikka kylpyhuoneessa vilisi kosteuden mukanaan tuomia otuksia (yäk!), rakastin erityisesti vaatehuonetta. Minulla ei ennen ole ollut omaa vaatehuonetta ja siksi se tuntui niin luksukselta. Kaikki kauniit kirppislöydöt nätisti rekissä hengareissaan helposti näkyvillä ja saatavilla. Bloggaaminen oli vasta lähtenyt käyntiin ja selkeästi etsin vielä omaa tyyliäni ja nyt vasta tunnen sen vähitellen olevan muotoutumassa.


Kevät/Kesä

Keväällä minun oli aika punnita tulevaa työssäoppimista ja päätin hakea Frantsilaan. Samoin puheenaiheeksi tuli minun muuttoni Joonaksen luokse kaksioon. Kesää lähentyessä huomasin olevani vain vähemmän ja vähemmän omassa asunnossani ja lähes asuin jo viikkoja Joonaksen luona. Koti oli enää pyykinpesua ja kääntymistä varten. Toukokuun alusta lähtien asuin virallisesti Joonaksen kanssa samassa osoitteessa.

Enpä silloin vielä osannut arvata, että seuraavat 10 viikkoa Hämeenkyrön kauniissa maisemissa voisivat kasvattaa minua ihmisenä niin paljon ja tunsin kesän jälkeen muuttuneeni jopa hieman eri ihmiseksi kuin aloittaessani työssäoppimisen. Olin ainakin montaa kokemusta rikkaampi, opin omia vahvuuksiani ja toisaalta myös missä olisi itselläni vielä parannettavaa. Unohtamatta kaikkia niitä rakkaita ihmisiä, jotka toivon tapaavani vielä tulevaisuudessa.

Jatulin tarha

Koska elin kesän oikeastaan opintotuella ja väsytin kehoni peltotöissä, viikonloput olivat itselleni aikaa vain rentoutua ja nukkua. Pohdin tässä itse asiassa viime kesää ja tuntui kuin se olisi mennyt ihan hujauksessa. Vaikka valtaosan viikonlopuista vietin nukkuen. 😀 Juhannuksena menimme Joonaksen kanssa Lieksaan ja sielläkin meno oli hyvin rentoa. Suljin itseni vielä sosiaalisen median ulkopuolelle, muistan silloin miettineeni, että tätä täytyisi tehdä useammin..

Sen verran tuli kesällä tehtyä, että pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni ja pääsin Maija Vilkkumaan keikalle! Nuorempana en tainnut juuri paljoa muuta kuunnella (kunnes löysin Green Dayn) ja edelleen näin melkein 10 vuotta myöhemmin Maijan lyriikat on itseeni iskenyt lujaa. Lisäksi kyseisestä naisesta huokuva asenne ja energia välittyi kyllä yleisöön asti, hänellä on kyky vallata olemuksellaan koko tila.


Syksy

Viime syksy oli itselleni hyvin haastava ja erilainen, mutta myös voimaannuttava. Kun olin tehnyt päätökseni lopettamisesta, sain tukea paljon läheisiltäni. Jäin myös aikalailla tyhjän päälle. Vietin elo-, syys- ja lokakuun täysin tekemättä mitään. Tarkoitan siis töitä tai opiskelua ja ensimmäistä kertaa se tuntui hyvältä.

Oli ihan kivaa saada päättää omista päivistään ja oli enemmän aikaa pitää itsestään huolta. Liikuin aika paljon ja yritin vain kerätä ajatuksiani ja voimiani pohtiakseni seuraavaa siirtoani. Nurja puoli oli tietenkin, että vietin paljon aikaa omissa oloissani, koska kaikilla muilla oli työ tai opiskelut meneillään. Otin senkin eräänlaisena haasteena, ajattelin, että ehkä nyt on minun aikani työntää pää santaan ja kuunnella hetki.

Tämä pieni karvanakki toimi seuranani <3

Marraskuussa aloitin työkokeiluni, joka jatkui joulukuun loppuun. Siellä viettämäni aika selkeytti hyvin paljon mitä kosmetologin työ voisi olla ja sivusta seurasin myös yrittäjien kiireistä arkea. Sain myös hyväksymiskirjeet kahteen kouluun ja elämälle alkoi muodostua uusia suuntia. Joulukuun lopusta oli muodostumassa hyvin kiireinen ja stressaava. Yritin etsiä asuntoa Helsingistä, suorittaa työkokeilua loppuun, ehtiä pakkaamaan jossain välissä ja ai niin, se joulukin! Siitäkin onneksi selvittiin kunnialla.


Kokoanisuudessaan viime vuosi oli itselleni hyvin opettavainen ja mukava vuosi kaikenkaikkiaan. Jälleen kerran sitä oppi tuntemaan itseään vähän enemmän, olen jo niin monta kertaa taas heittänyt itseni yli mukavuusalueen ja katsonut mihin sitä päätyy. Viime vuonna päädyin Frantsilaan ja tämä vuosi alkaa Helsingissä. Kaikki on vielä toistaiseksi uutta ja jännittävää!

Tänään on kulunut melkein ensimmäinen viikko jo opintoja (opetusta on ma-to klo. 16.30-20.30) ja eilen teoriatunnilla nappasin itseni ajattelemasta, että olen näinä kolmena päivänä kuunnellut joka tunnilla ja tehnyt muistiinpanoja ja ollut innoissani kouluun menemisestä. Ihana tunne! Uudet luokkalaiset vaikuttavat kaikki tosi hyviltä tyypeiltä ja uskon, että näistä kahdesta vuodesta tulee hyvin antoisat! Kaikki ovat olleet niin avuliaita ja paljon olen saanut jo suosituksia vegeruokapaikoista ja muusta. 🙂

Sain nyt itselleni hankittua tarvittavat pari kirjaa ja hieman mietin, pitäisikö viikonloppuna lueskella.. Sen verran koukuttavat aiheet, olemme nyt käsitelleet ihon hoitoa. Odotan innolla ainesosatietoutta, lähinnä haluan oppia ymmärtämään paremmin INCI-listojen kryptisyyttä.

Joulukuun ajan on Ru Paul’s Drag Race ollut itselläni katsotuin sarja ja jäin niin pahasti koukkuun, että en meinaa päästä öisin nukkumaan.. Sama taphtui aikoinaan Hell’s Kitchenin kanssa. 😀 Ru Paulin biisit ovat aikamoisia korvamatoja, jotka soi päässä koko ajan, joten on hyvä päättää tämä postaus yhteen niistä. Tästä voimaa vuoden 2017 haasteisiin!

PS. Raja on niiiiin…!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required