Joulun tunnelmaa

Tänä vuonna vietin joulua ensimmäistä kertaa Joonaksen kanssa yhdessä etsien omia joulurutiinejamme. Päivästä muodostui todella rauhallinen ja rentouttava. Vaikka Forssassa lumesta ei ole enää tietoakaan, mutta en antanut sen haitata omaa fiilistelyäni.

Aamulla söimme suhteellisen simppelisti kaurapuuroa ja joululimppua. Siis joululimppua! Kotipuolessa kaikki syövät aina karjalanpiirakoita munavoin kanssa, mutta täällä joululimppu is The Thing. En ollut ennen maistanut tuota makeahkoa leipää ja ihastuin niin suuresti, että ostimme Joonaksen kanssa kaksi limppua kahden päivän aikana ja kummallisesti ne ovat kadonneet.

mde
Joululimpun kanssa ostin uutta vegeä tuorejuustoa

Aamu jatkui katsellen Lumiukkoa ja Joulurauhan julistusta Turusta.

sdr

Kahdentoista aikoihin menimme perinteiseen joulusaunaan.

dav
Saunan jälkeiset

Sitten olikin aika laittaa päälle vähän jouluisempaa fiilistä ja lähteä kohti jouluateriaa Joonaksen perheen luo.

bty
Hyvää joulua!

Vaihdoimme joululahajat Joonaksen kanssa vasta illalla palattuamme kotiin mahat täynnä herkullista jouluruokaa. Ostin Joonakselle torkkupeiton, jossa on kettuja, ketuista on tullut meidän molempien suuri söpöilyn kohteemme (tsekatkaa instasta @juniperfoxx). Peiton lisäksi käärin pakettiin Star Wars t-paidan ja perinteiset deodorantin, kasvopesun ja huulirasvan – luonnonkosmetiikkaa tietenkin. Itse sain Joonakselta jotain, mikä sai minut itkemään ja nauramaan yhtä aikaa..

dav
Voi.. hyvänen.. aika..!!!

Jostain kyynelten seasta saatoin sanoa kiitos ja vielä tänäkään aamuna en ihan ole perillä tilanteesta. Spectrum siveltimet ovat olleet itselläni vain haaveena ja nyt minulla on kokonaiset 30kpl niitä!! Kyseessä on vegaaninen ja cruelty free sivellin valmistaja. Tarkoitukseni on tehdä myöhemmin postausta kunhan olen päässyt testaamaan ja sutimaan uusilla kaunokaisilla!

Loppuillan herkuttelimme viinin ja vegejuttujen kanssa Frozenin pyöriessä telkkarista.

mde
Nam!

Kahden aikaan yöllä katselin vielä Ru Paulin Drag Queen Racea Netflixistä (joo, mun sarjavalinnat, hohhoijaa..) kun Joonas simahti minun syliin.

dav
Tui tui

Kokonaisuudessaan mielestäni täydellinen joulu! Ihania ihmisiä ympärillä ja rauha ja rento tunnelma omien nahkojen alla! Paljon puhuimme Joonaksen kanssa ennen joulua siitä, kuinka ihmiset stressaavat itsensä kuoliaaksi joulun takia, siis yhden päivän takia. Kaupat vilisevät jatkuvasti ihmisiä kärryt täynnä tavaraa ja jokainen kaappi ja nurkka siivotaan suunnilleen hammasharjalla kiillottaen.

Me päätimme jo hyvissä ajoin, ettemme ota stressiä ja pyrimme pitämään päivän mahdollisimman simppelinä. Nautimme vain yhdessäolosta ja rauhoitumme olemaan. Itse olen ollut työkokeilussa viikot ja Joonas on painanut kovasti töitä oman yrityksensä parissa, joten aikaa joulun miettimiseen ei edes ole ollut kummallakaan hirveästi. Mitä vanhemmaksi sitä tulee, sitä enemmän ymmärtää, että joulusta voi nauttia juuri sillä tavalla kun itse kokee omakseen. Olen jo hetken aikaa haaveillut lähteväni pois Suomesta joulun aikaan, mutta toistaiseksi matkakasssa näyttää vain tyhjyyttä ja pölyä pohjalla – kenties parin vuoden päästä kun pääsee työelämään kiinni..

Olen myös stressannut todella paljon tulevasta muutosta, asunnon hankinnasta, asioiden hoitamisesta ja kaikista käytännön järjestelyistä. Nyt kun kaikki alkaa vähitellen näyttämään vihreää valoa, pystyn oikeasti tuntemaan innostusta tulevasta parista vuodesta ja muuttamisesta Helsinkiin. Joka itsessään on jo hyvin jännittävää Pielisen rannalla varttuneelle maalaistytölle.

Hyviä joulun pyhiä vielä kaikille ja ottakaahan rennosti nämä päivät! 🙂

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required