DIY: valkosavinaamio hiuksille

Olen jo kauan halunnut kokeilla tätä naamiota, rakkauteni erilaisiin saviin ei ole vieläkään laantunut. Tavoitteenani on päästä kokeilemaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisten savien ominaisuuksia ja kuinka niitä voi hyödyntää kauneudenhoidossa sekä ulkoisesti että kenties myöhemmin myös sisäisesti.

Kuten otsikko jo sanoo, niin tämän postauksen ylistyksenä on valkosavi eli kaoliini (eng. kaolin clay, white clay, china clay, white cosmetic clay). Valkosavi on ominaisuuksiltaan puhdistava ja rauhoittava. Tästä syystä se sopii ihonhoidossa erityisesti ohuen, herkän ja atooppisen ihon hoitoon. Samoin jos kärsii hilseilystä päänahassa tai kuivasta ja kutiavasta hiuspohjasta, valkosavi rauhoittaa ja puhdistaa hellävaraisesti. Erona siis vihersaveen, siltä puuttuu todella voimakkaasti syväpuhdistavat ominaisuudet ja tästä syystä valkosavi sopii paremmin kuivuudesta kärsivälle iholle.

Olen jo kokeillut valkosavea naamiona myös kasvoille, sekoittanut vettä ja savea, lisännyt joukkoon jotain kasviöljyä kuten helokkiöljyä ja eteeristä teepuuöljyä. Kasvojeni iho tuntui todella sileältä ja ravitulta, joten mielenkiinnosta halusin nähdä sen vaikutukset myös hiuspohjaani.

Seuraavaksi siis step by step, kuinka tehdä valkosavinaamio oireilevalle hiuspohjalle. Kotikemistinä täytyy olla armollinen itselleen, sillä vaikka ensimmäinen kerta menisikin pieleen niin aina oppii jotain uutta. 🙂


Valkosavinaamio oireielevalle hiuspohjalle

Tarvitset:

1/2 dl spirulinajauhetta

1 dl valkosavea

1/2 dl oliiviöljyä

puristettua ananasmehua

dav
Ananasmehun takia ostin Bionan luomu ananaspaloja. Itse hedelmäliha päätyi lounassalaattiini. 🙂
dav
Katja Kokko painotti kirjassaan Aidosti kaunis, kuinka tärkeää on olla kaunis kulho kasvonaamioiden tai ihoöljyjen tekoon. Omani löysin joku aika sitten eurolla kirpparilta.

Ensin sekoitetaan niin sanotusti kuivat aineet keskenään eli spirulina ja valkosavi.

dav

Tämän jälkeen sekaan kaadetaan oliiviöljy ja loraus anansmehua.

sdr
Valmis naamio

Lopputulos on spirulinan ansiosta hyvin tumman vihreää tahnaa. 😀 Naamion on annetava turvota noin puoli tuntia. Hiuksiin laitettaessa pyritään levittämään naamio hiusten tyveen. Levittämisen jälkeen hiukset kiedotaan kylmällä vedellä kasteltuun nihkeään pyyhkeeseen ja annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia. Naamiota suositellaan tehtävän kerran viikossa.

Mielenkiintoni heräsi ohjetta tutkiessani ja halusin hakea enemmän tietoa siitä, miksi kyseinen raaka-aine on lisätty reseptiin. Joten, spirulinajauhe sisältää merilevää, joka toimii syväpuhdistajana, kuivattamatta hiuspohjaa.  Oliiviöljy vastaavasti kosteuttaa, tosin uskon minkää tahansa hoitavan kasviöljyn sopivan yhtä hyvin. Ananasmehu antaa kiiltoa ja myös osaltaan hoitaa hiuksia.


Loppuun vähän jaarittelua. 🙂 Tosiaan, huomenna pääsen aloittamaan työkokeilun ekokampaajaani ja hänen kanssaan samoissa tiloissa työskentelevää kosmetologia autellen. Pääsen jonkin verran tekemään pieniä hoitoja ja ennen kaikkea näkemään ja oppimaan uutta. Itselleni kyseessä on kuitenkin ensimmäinen oikea kosketus alaan ja olen todella innoissani tulevasta parista kuukaudesta!

Marraskuuhun sisältyy myös jännittävät hakuinfot, henkilökohtaiset haastattelut ja psykologiset testit. Hain kolmeen oppilaitokseen eli Turun ammatti-insituuttiin, Omniaan Espooseen ja Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opistolle Helsinkiin. Erityisesti SKY-opistosta olen kuullut puhuttavan hyvää, mutta hakemaani iltalinjaan otetaan vain 18 opiskelijaa eli täytyy panna parastaan mikäli sisään mielii. Tulevaisuudessa suorittaisin luultavasti ekokosmetologin tutkinnon SKY-opistolla joka tapauksessa, että sinällään jos onni ei suosi nyt niin ehkä myöhemmin. 🙂

Muutenkin marraskuussa on tulossa kivoja juttuja, kuten ensi viikonloppuna Halloweenin juhlintaa ja ehostautumista juhlan vaatimalla tavalla. 😀 Kohta voi ryhtyä jo virittäytymään joulutunnelmaan (todellisuudessa en tiedä missä kaikki jouluvalot edes ovat ja parveke vilisee kesän jäljiltä kuolemaa tekeviä kesäkukkia). :>

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required