Olen itse pitänyt kesää aina vuodenaikana, jolloin ihoni voi todella hyvin. Uskon sen johtuvan monen asian yhteisvaikutuksesta. Ensinkin, kesällä meikkaan todella vähän, jos toisinaan ollenkaan. Iho saa kokea täydellisen rauhan ja hengittää vapaasti. Samoin ripset saavat levon kasvaa ja vahvistua ilman maskaraa. Olen sitä mieltä, että oli meikki kuinka luonnollista tahansa, meikittömät päivät tai viikot tekevät vain hyvää.

Kesällä syön puhtaammin kun on jälleen kaikenlaista tuoretta ja hyvää tarjolla. Rutkasti hedelmiä ja kasviksia. Samoin vettä tulee juotua jo ihan helteidenkin takia säännöllisemmin. Unohtamatta kaikkia niitä villiyrttejä, joita luonto meille tarjoaa. Iho saa sisäisesti kosteutusta ja tärkeitä ravinteita.

Toki yksi iso syy oman ihoni hyvinvointiin on kesällä ulkoilma ja stressittömyys. Olen viimeiset 5 vuotta ollut kesät puutarhurintöissä ja tehnyt fyysistä työtä. On ihana tunne päästä nollaamaan vuoden stressit ja kiireet puistohommiin tai hautausmaalle, tai kuten tänä kesänä – pellolle. Hikisen kouluaherruksen jälkeen voi heittää työvaatteet niskaan ja kitkeä Bassoradion tahtiin ja samalla nauttia ulkoilmasta koko kesän. En tiedä parempaa.

Vaikka kuinka nautin luonnollisesta olotilastani kesällä, en suinkaan täysin ilman kosmetiikkaa pysty olemaan (harva pystyy). Silloin vaihdan talven paksummat päivävoiteet ohuempiin ja kevyesti levittyviin, meikkivoiteen sävyttävään päivävoiteeseen ja varmistan, että aurinkorasva on ajan tasalla. Ihmiset elävät vuodenaikojen mukaan. Miksei siis samalla kun vaihtaa ohuempiin kesähepeniin, vaihtaisi myös kevyempään kosmetiikkaan.

Seuraavaksi ajattelin esitellä minun tämän tulevan kesän varmasti käytetyimmät tuotteet. Ovat ne kaikki sen verran loistavia! Osa on tullut käyttööni vasta toukokuun alusta kun jotkut ovat jo vanhempia suosikkeja.

bur
I am naturin Ekologinen Ruusushampoo ja Hamppu Hoitoaine

Savishampoon ohella tällä hetkellä käyttämäni I am naturin ruusushampoo on hiuspohjaani hellivä ja korjaava shampoo kuiville hiuksille. Kesällä hiukseni kuivuvat enemmän koska oleskelen niin paljon auringossa. Ruusushampoo sisältää kosteuttavaa glycerolia ja merilevää, jotka takaavat elinvoimaisuutta hiuksille.

Hamppu Hoitoaine toimii itselläni parhaiten hauteena. Levitän hoitoaineen tasaisesti kaikkialle hiuksiini ja kiedon hiukset pyyhkeen sisälle ja menen saunaan istumaan turbaanini kanssa. Huuhtelun jälkeen hiukset tuntuvat ravituilta ja pehmeiltä.  Hamppu Hoitoaine sisältää omegarasvahappoja, joilla on nimenomaan kosteuttavia ja tasapainoittavia vaikutuksia.

dav
Laveran korjaava ruusutehohoito

Laveran ruusutehohoito on minulle tuttu jo kesästä 2013 kun lähdin työharjoitteluun Hollantiin. Nappasin silloin Helsingistä mukaan kyseisen tuotteen ja rakastuin siihen niin kovin, että tänä kesänä päätin sijoittaa uuteen puteliin. Huomasin ehkä pientä eroavaisuutta koostumuksen ja tuoksun suhteen, mutta ei mitään minun mielestäni negatiivista. Tehohoito sopii käytettäväksi kerran viikossa ja se on suunniteltu erityisesti kuiville ja käsitellyille hiuksille (vaikka lopetin hiusteni värjäämisen juurikin kesän 2013 aikaan).

dav
Life-ketjun oma Aloe Vera-geelivoide

Aloe Vera-geelin ostin erityisesti tätä kesää varten. Geeli sopii auringonpolttaman, punoittavan tai muuten ärtyneen ihon hoitoon. Sillä on viilentävä vaikutus ja itse sain alkavan aurinkoihottumani hoidettua täysin vain sivelemällä geeliä iholleni iltaisin aina auringossa oleskelun jälkeen. Todella hyvä after sun-tuote!

dav
Frantsilan Kehäkukka-voide

Frantsilan Kehäkukka hoitovoide valittiin vuoden 2016 hoitotuotteeksi. Sain tuotteen työn puolesta ja itse käytän sitä lähinnä auringonoton jälkeen sekä kuiville ihoalueille. Hassua ajatella, mutta Frantsilassa viljellään nokkosta ja sen kitkeminen on omanlainen työmaansa, että nokkosen polttamaan ihoon voide sopii myös loistavasti.

dav
Frantsilan Luontoäidin virkistävä yrttijalkakylpytiiviste

Tietyistä syistä, Frantsilan tuotteita tulee vilisemään tässä postauksessa enemmän ja vähemmän. Tosin, yrttijalkakylpytiiviste on yksi Frantsilan tuotteista, johon ehdin rakastua jo viime kesänä ennen kuin osasin edes haaveilla pääseväni tänne harjoitteluun (harjoittelusta tulossa kesän lopussa oma postauksensa). Kesällä töissä ollessa itselläni tulee toooodella paljon kävelemistä, joten jalkakylpy on monesti viikon päätteeksi ihan luksusta. Yrttien vaikutukset on huomattavissa kihelmöintinä ja jalat tuntuvat kylvyn jälkeen pehmeiltä ja huomaan kuinka veri kiertää jaloissa paremmin.

dav
Frantsilan Elvyttävä yrttisavinaamio, Ravitseva kasvovoide ja Uudistava kuorintavoide

Kun kuulin, että harjoittelijana saan tuotteita ostettua halvemmalla niin johan siinä luonnonkosmetiikkaan hurahtanut sekoaa aivan vallan! Nämä tuotteet kuuluvat nimenomaan tilaamiini tuotteisiin ja jokaista olen jo ehtinyt testaamaan muutamia kertoja. Totesin, että ne kaikki sopivat omalle ihotyypilleni todella hyvin!

Uudistava kuorintavoide ja Elvyyttävä yrttisavinaamio tukevat toisiaan mielestäni loistavasti. Kuorintavoiteen piilevä kuorii todella hellävaraisesti, samalla uudistaen ihoa myös syvemmältä. Iho jää vastaanottavaksi kuorintavoiteen hoitavien kasviöljyjen vaikutuksille (tuote sisältää reilut 11 hoitavaa kasviöljyä ja kasviuutosta).

Kasvonaamio on puolestaan myös todella kevyt koostumukseltaan ja se sisältää kuivaa ihoa hoitavaa valkosavea eli kaoliinia. Iho tuntuu todellakin silkkiseltä ja kirkkaammalta hemmottelun jälkeen. Mielenkiinnosta pohdin tosin tuotteiden sopivuutta hieman rasvaisemmalle iholle, että mikäli joku haluaa ilmoittua minun “labrarotaksi” niin saisi tulla kasvohoitoon.

Kasvovoide sopii hyvin myös herkälle iholle ja se on ainakin oman kuivan ihoni pelastaja.

dav
Frantsilan Ruusu kukkaisvesi ja Body Butter Rose

Ruusu kukkaisvesi on kasvoveden tapaan käytettävä kosteuttava ja raikastava ihon kosteuttaja. Tuoksuna on valloittava luomuruusu. Käytän sitä silloin kun pidän meikitöntä päivää ja tahdon vain huolehtia kosteutuksesta. Sillä pystyy myös kiinnittämään mineraalimeikkipohjan suihkuttamalla ruusuvettä pari kertaa kasvoille meikin puuteroinnin jälkeen.

Rose Body Butter on todella täyteläinen ihonhoitovoide. Sen sisältämä luomu karitevoi ravitsee ja kosteuttaa erityisesti herkkää ihoa. Kyseisen tuotteen sain itse asiassa työpaikalla työtoveriltani kun mainitsin hänelle toisinaan todella kuivan atooppisen ihoni. Erityisesti jalkojeni iho kaipaa juuri tämän kaltaista tehotuotetta.

dav
Laveran huulikiilto sävy 08 Rosy Sorbet ja Benecos sävy Apricot

Kuten joskus varmaan mainitsin, en ole huulikiiltoihin koskenut enää sitten ala-asteen. Tänä kesänä ne ovat kuitenkin hivuttautuneet minun meikkipussiini ja korvanneet osittain huulipunat näin kesällä. Nopein kesämeikkinihän on ripsaria ja sipaus huulikiiltoa ja menoksi. Laveran huulikiilto on selvästi enemmän hennon vaaleanpunainen kun taas Benecosin Apricot hehkuu kultaisen ruskeassa sävyssä.

dav
Bohon ripsiväri sävy 01 Noir

Bohon ripsiväri on kyllä ollut käytetyin tuotteeni jo hetken aikaa. Minun ei todellakaan tarvitse edes harkita tekoripsiä, jo kerros riittää tuomaan mieletöntä volyymia ja tuuheutta. Tätä tuotetta ei vain voi olla hehkuttamatta liikaa, onhan se myös vegaaninen!

dav
Laveran 2in1 Compact Foundation sävy 02 Caramel, Bohon maapuuteri sävy 03 Terre De Gascogne ja Mossan sävyttävä päivävoide, BB Nude Tinting Moisturiser sävy Soft Beige

Laveran meikkivoide on sävyltään tummempi ja sopii täydellisesti kesän päivettyneille kasvoille. Käytän sitä lähinnä peittämään silmienympärystä tai muita ihon pieniä virheitä, hyvin harvoin kesällä laitan koko kasvoille peittävää meikkivoidetta kun ei siihen ole tarvetta. Jos tahdon kuitenkin jotain hieman enemmän peittävämpää, esimerkiksi illanistujaisia varten, on tämän kesän valintani ollut Mossan sävyttävä päivävoide. Sillä saa helposti kevyen kuulaan ja tasaisen rusketuksen kasvoille ja kaulalle, samalla kun karitevoi ja luonnonöljyt ravitsevat ja kosteuttavat ihoa.

Bohon maapuuteri onkin ollut jo esillä täällä blogissa ja lähes poikkeuksetta joka kerta kun olen nyt kesällä meikannut, on sitä tullut sipaistua kasvoille. Kaunis hehku saa kasvot sädehtimään ja sävyä saa tummennettua kerrostamalla.

dav
Acorelle Body Mist Beach Water vartalotuoksu

Jälleen tuote jonka ennustin olevan tämän kesän käytetyimpiä tuotteitani ja olin oikeassa! Olen suihkuttanut sitä joka aamu ja joka kerta ihastun siihen uudelleen ja uudelleen. Acorellen vartalotuoksu on 100% luonnollinen ja se ei sisällä fotosensitiivisiä hajusteita eli tuoksua on turvallista sumutella myös auringossa oleskeluun.

dav
Kure Bazaarin kynsilakka sävy Hippie Chic ja Benecosin sävy Ice Ice, Baby!

Kure Bazaarin kynsilakat ovat suhteellisen tyyriitä, mutta turvallisempia käyttää kuin tavalliset kynsilakat. Kure Bazaarin lakoissa on 85% luonnollisia raaka-aineita. Verrattuna Benecosin kynsilakkoihin, joilta puuttuu luonnonkosmetiikan sertifikaatti, mutta lakoista on kuitenkin poistettu haitallisimmat ja ärsyttävimmät aineet. Omasta mielestäni kestävyydeltään molemmat lakat ovat yhtä hyviä ja yhdellä kerroksella saa peittävän pinnan. Kovasti haaveilen ostavani tälle kesälle vielä testattavaksi pari Bohon kynsilakkaa. Niitä on kehuttu kovasti myös puhtaiden raaka-aineiden suhteen.

Ihana kesä, nautitaan!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required