Terveisiä Ruotsista! Hälsningar från Sverige!

Hyvää pääsiäistä kaikille! Meitsi on lähinnä rentoutunut ja koettanut kovasti palata taas arkeen täällä Suomessa. Ruotsissa oli mukavaa piipahtaa, mutta kotiin on aina niin kiva myös palata. Forssa alkaa tuntumaan jo kodilta kahden vuoden jälkeen.

20160327_082604

Tämän postauksen tarkoitus on nyt lähinnä jälleen olla tällainen kiva höpöttely. Ensi viikolla on tulossa taas vähän kosmetiikkaan painottavampaa.

Voisin ensin muistella hieman Ruotsia!


Skinnskatteberg. Reilut parituhatta asukasta. Sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta.

20160308_182916[1]
Koulun päärakennus
Alueena Skinnskatteberg oli todella rauhallinen ja pieni kunta. Nettiyhteyden kanssa oli tosiaan hieman ongelmia, asuntolassa netti katkesi kokonaan jo ensimmäisen kahden päivän aikana. Kipittelin aina joen yli päärakennukselle netin äärelle. Sinällään ei tuottanut hirveitä murheita, paitsi kun alkoi kesäopintoihin ilmoittautuminen ja pelkäsin kovasti etten pääse kursseille mihin haluan. Onneksi siitäkin selvisin säikähdyksellä ja kesä menee työharjoittelun ja opintojen kanssa tasapainoillessa.

20160310_105757
Toisen viikon aikana kevät todellakin iski päin näköä, muutaman päivän ajan oli +10 astetta!
20160312_113445
Hej!
20160319_191153
Ruotsalainen Lauantai-pussi oli paljon siistimpi kuin meidän vastaava! Ei tosin kaikki karkit ole vegaanisia, mutta kiva tuliainen kotiin

Intensiivikurssi osoittautui todella mielenkiintoiseksi kaikin puolin ja samalla pääsi paremmin sisään ruotsalaiseen elämään. Vegaanina oleminen on Ruotsissa todella helppoa, sillä ruokatuotteita on saatavilla hyvin ja isommissa marketeissa on monipuolisempi valikoima kuin mitä Suomessa. Erityisesti Oatlyn ja Hälsans Kökin tuotteissa oli enemmän vaihtoehtoja. Jostain syystä myös luomutuotteet olivat todella edullisia ja ostinkin lähinnä luomukauramaitoa sillä se oli halvempaa kuin Oatlyn vastaava.

Pääsin myös ottamaan osaa minulle tärkeään paheeseeni eli kirpputorille! Skinnskattebergissä sijaitsee Punaisen Ristin kirpputori ja sinnehän oli suunnattava.

20160315_081509
Vaaleanpunainen pieni laukku (2€)
20160315_081611
Kerroksellinen kaulakoru (1€)
20160315_081714
Tinker Bell – kaulakoru (1€) Taidan itse olla toisinaan Peter Pan, en vain halua kasvaa aikuiseksi..
20160315_081748
Hauskat korvikset (1€)

Vielä täytyisi tässä rustailla englannin kielinen raportti kasaan ja jännäillä tentin tuloksia, joka pidettiin toisen viikon lopussa. 😮


Olen viime päivinä kokenut todella pahaa levottomuutta ja alan vahvasti epäillä, että syynä on KEVÄT. Nukkuminen tuottaa ongelmia, heräilen lähtökohtaisesti joka aamu jo kahdeksalta ja odotan kovasti neuleiden ja talvitamineiden piilottamista kaapin perukoille. Tekee mieli juoksennella jo kesämekoissa ja ballerinoissa. Kävin tämän viikon aikanakin ostamassa jo (vihdoinkin) vahvuuksilla olevat aurinkolasit, joten kesä saisi nyt minun puolestani jo tulla!!!

Hieman rauhoittaakseni tätä levottomuutta, lähdimme Joonaksen kanssa piipahtamaan eilen Tampereella. Ihan vain viettämään pääsiäisen välipäivää ja tekemään vähän ostoksia. Hankin lähinnä rekvisiittaa tuleviin teemabileisiin ja muuta pientä.

Sää oli perinteiseen suomalaiseen tyyliin harmaa. Päätin sitten sovittaa asuni säähän, tosin ehkä olisi sittenkin pitänyt noudattaa käänteispsykologiaa ja pukeutua keltaiseen. Oh, well!

20160326_103009
Neule kirpparilta (lapussa lukee Seppälä), valkea toppi KappAhl, hame H&M ja kaulakoru myös kirpparilöytöjä. Sekainen kämppä tapahtuu ihan luonnostaan 😀
20160326_101252
Luomilla Benecosin harmaata luomiväriä, sävy Dusty Street ja huulilla Benecosin nude huulipuna, sävy Cream

Ruotsista palattuani pääsin myös vihdoinkin kampaajalle, jouduin siirtämään aikaa matkan takia. Etuhiukseni alkoivat olla tooodella hurjan pitkät, joten palasin jälleen lyhyeen malliin ja elämä kirkastui hetkessä! Samalla ekokampaaja teki minulle merilevällä syväpuhdistuksen. Todella tehokas tapa päästä eroon putkistojen kautta tulevista metalleista ja kloorista, joita täällä Forssassa on paljon. Sain vielä levää mukaan ja tein toisen puhdistuksen kotona.


 

Tällainen sekava kokonaisuus vähän kaikkea. Jatkan nyt pääsiäisen viettoa ja jos vihdoinkin saisi kämpänkin ojennukseen.. 😀

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required